Scanomed - Nukleráis medicina központok

A ScanoMed Kft. mindkét központjában a megfelelő óvintézkedések betartásával a PET-CT vizsgálatok továbbra is zavartalanul folynak.

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában ismét fogadjuk betegeinket általános izotóp és hibrid képalkotó vizsgálatokra.

Az ellátás biztonsága, és a járványveszély csökkentése érdekében szigorú vizsgálati protokollt, továbbá számos megelőző intézkedést vezettünk be pácienseink és dolgozóink egészségének védelmére:


 • Kérjük, az előjegyzett vizsgálati időpontokra ne korábban, hanem pontosan érkezzenek, és a vizsgálat után minél hamarabb hagyják el az egészségügyi intézményt.
 • Az inaktív várókban csak azok tartózkodhatnak, akiknek az időpontja 15-20 percen belüli, továbbá a betegszállítóval érkezők.
 • Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! A vizsgálatra érkező betegek – és csak azok – mellett, akik mozgásában, vagy egyéb okból indokoltan segítségre szorulnak, a vizsgálat időtartamára és a váróban tartózkodásra 1 fő kísérő lehet jelen. A további hozzátartozókat megkérjük, hogy a Klinikák területén kívül várakozzanak.
 • A betegvárókban biztosítjuk a várótermi zsúfoltság elkerülését, kérjük, a várakozás során a betegek minél távolabb próbáljanak egymástól elhelyezkedni.
 • A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeztünk el, amelynek használata – mindannyiunk érdekében – minden látogatónknak kötelező.
 • A maszk viselése kötelező a Klinika területén (és a vizsgálatok során is), így intézetünkben is.
 • A vizsgálat előtt testhőmérséklet-mérés történik, illetve tünetek alapján tájékozódunk potenciális fertőzöttségéről. Ha kollégánk fertőzésre gyanúsnak ítéli, a vizsgálat előtt koronavírus szűrővizsgálat eredményét kérheti Öntől.
 • Ha koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket (például láz, köhögés, légszomj stb.) tapasztalt magán vagy az Önnel egy háztartásban élő hozzátartozóján, illetve az elmúlt 14 napban külföldön járt vagy más okból felmerül a fertőzés gyanúja, kérjük, a lehető leghamarabb mondja le időpontfoglalását.
 • Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége, valamint a személyes vizsgálati időpontkérés továbbra is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk az Ön által megadott címre.


Az előjegyzett vizsgálatokon kívül kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel, orvosi konzultáció igényével keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen fogalmazzák meg: info@scanomed.hu


Köszönjük megértését és együttműködését!

2020.05.07.

Tavaszi méregtelenítés gyógynövényekkel

A tavasz a tisztítókúrák, a télen felhalmozódott salakanyagok eltávolításának, a megújulásnak az időszaka. Ugyanakkor tavasz elejére szervezetünk vitamin- és ásványi anyag raktárai kiürülnek, védekezőképességünk legyengül, így esendőbbé válunk a betegségekkel, fertőzésekkel szemben. Így tehát egy méregtelenítő kúra összeállításánál ne csak arra figyeljünk, hogyan tudjuk az eltávolítandó anyagokat minél hatékonyabban kitessékelni szervezetünkből, hanem ügyeljünk arra is, hogy ezzel egy időben pótoljuk az esetleg kialakult hiányokat, nehogy a méregtelenítés nagyobb bajt, betegséget okozzon, mintha el sem kezdtük volna.

Korábban már írtunk a tavaszi méregtelenítés fontosságáról, különösen a máj és a vese megtisztításáról. Most ismét a méregtelenítésről írunk, azonban ezúttal másik aspektusból, a méregtelenítést elősegítő gyógynövények aspektusából közelítjük meg ezt a nagyon fontos témát. Gyógyteákkal tisztíthatjuk meg májunkat, vesénket, a legfontosabb méregtelenítő szerveinket. Reggel éhgyomorra igyunk meg egy csészényit. Készíthetünk házilag is tisztító teakeveréket: csalán, aranyvessző, erdei málnalevél és bodzavirág keverékéből, legyenek ezek egyenlő arányban. Négy-hat hétig igyuk napi egy csészével, ennyi idő alatt kitisztul a szervezetük.

 • A csalán rendkívül jó vesetisztító, akár magában fogyasztva is hatásos méregtelenítő. Vérképző, vizelethajtó, általános erősítő. Használható reumára, köszvényre, cukorbetegségre, hólyaghurutra és magas vérnyomásra. Enyhíti a gyomor-és bélhurutot, elhajtja a vesehomokot. Van benne C-vitamin, karotin, ásványi anyagok is, pl. vas.
 • Az aranyvessző izzasztó, vizelethajtó, vesetisztító. Májbántalmakra is jó a teája, tehát többszörösen is méregtelenít. Fájdalomcsillapító hatását nemrég fedezték fel. Az erek rugalmasságát növelő, vérkeringést javító hatása flavonoid tartalmának köszönhető. Összehúzó, sebgyógyító hatása mellett használható inkontinenciára is.
 • Az erdei málnalevél teája tonizálja az izmokat, ezért minden tisztító kúrának is része kell, hogy legyen. Csökkenti a húgysavat, cukorbajra, vese- és hólyaghomok ellen is hatékony. Izzasztó, vérképző és vérserkentő a teája. Enyhe görcsoldó és összehúzó hatású. Külsőleg lehet gyulladt vagy pattanásos bőrt mosogatni vele.
 • A bodza virágából készült tea vértisztításra, vizelethajtásra és izzasztásra használatos, de akár testsúlycsökkentésre is ihatjuk. Ilyenkor napi 5 csésze kell belőle legalább 4 héten keresztül. Segíti az emésztést, enyhíti a köhögést, gyorsítja a nátha lefolyását. Külsőleg toroköblögetésre használhatjuk.
 • Szintén fontos méregtelenítő hatása van a gyömbérnek is. A gyömbér serkenti az izzadást, ezáltal a méregtelenítő folyamatokat, elősegíti az ételek emésztését, javítja a bélmozgást és a felszívódását és vízhajtó hatással is rendelkezik. Ha egy kis citromot facsarunk bele, még erőteljesebb lesz az íze.
 • Jótékony hatása van a mezei zsúrlónak, az egyik legősibb növényünknek. A méregtelenítésbe azért érdemes beiktatnunk, mert az egyik legerősebb vízhajtó hatású tea. Serkenti a vese működését és a vizeletürítéssel kapcsolatos problémáknál is segít. Kiválóan tisztítja, átmossa a szervezetet, így nem érdemes kihagyni a tisztítókúránkból.

Figyeljünk arra, hogy a méregtelenítés hatékonysága fokozható, ha közben nem a szokásos módon "mérgezzük" magunkat. Iktassunk be a kúrába gyümölcs, esetleg léböjt napokat, s ebben az időszakban ügyeljünk fokozottabban a bevitt táplálék összetételére és minőségére is!

Ne felejtsük el, hogy a méregtelenítés nem csak a szervezet, a fizikai test szintjén fontos: fordítsunk rá figyelmet, hogy energiáink, érzelmeink és gondolataink is megújulhassanak, a méregtelenítés terjedjen ki e területekre is! Legyünk sokat a szabad levegőn, kiránduljuk, sportoljunk, igyekezzünk minden szinten feltöltődni a természet megújuló energiáival!

Minden kedves olvasónknak Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kíván a ScanoMed csapata!

 • Őrizzük meg energiánkat télen is!

  Bár a test és a lélek elkülönül, a kettő szorosan összekapcsolódik. A mentális problémák a testi egészségre is kihatnak, ami különösen télen lehet szembetűnő. Sokan küzdenek ilyenkor extrém fáradtsággal és nem sikerül visszanyerni vagy nem tudják, miként nyerhetnék vissza energiájukat.

 • Minden, amit az élelmiszer E-számokról tudni érdemes

  Az egyik legellentmondásosabb élelmiszerekkel kapcsolatos téma az élelmiszeripari adalékanyagokkal, vagyis E-számokkal kapcsolatos. Bizonyos elemzések, mint például a Düsseldorfi Orvosi Egyetem gyermekklinikájának kutatása öt csoportba sorolja az adalékanyagokat.

 • Mikor és mivel együtt szedjük a legfontosabb vitaminokat?

  A vitaminok fontossága senki számára nem kérdőjelezhető meg. A vitaminok és ásványi anyagok rendszeres pótlása elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez. Azt viszont már kevesen tudják, melyik a nap legideálisabb szakasza a vitaminszedéshez.

 • Itt az ősz, elő a teákkal. A teák egészségügyi hatásai és típusai

  A világ már több mint 5000 éve ismeri a teázás élményét, mely a víz után a második legfogyasztottabb italnak számít. Ez a legősibb ital a világon mely alapvető szerepet tölt be a különböző kultúrákban szerte a világon.

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés