Scanomed - Nukleráis medicina központok

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 
A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 
Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 
Köszönjük megértését és együttműködését!

 
2020.03.17.

Cégünkről

ScanoMed

A nukleáris medicina fejlődésének egyik történelmi lépcsőfokát jelentette a Pozitron Emissziós Tomográfia bevezetése. Hazánkban és egyben Közép-Európában 1994-ben kezdte meg működését az első társadalombiztosítás által finanszírozott PET centrum Debrecenben. A 90-es évek végére bebizonyosodott, hogy a legtöbb daganatos betegség diagnosztikájában, a betegség kiterjedésének meghatározásában és a terápia hatásosságának lemérésében ez a módszer felülmúlja a hagyományos képalkotó eljárásokat.

Az ezt követő évek során a képalkotó diagnosztikában, és ezen belül különösképp a nukleáris medicina területén számottevő fejlődés következett be. Az új képfúziós szoftverek alkalmazása révén a radiológia és az izotópos technikák kombinációjával új berendezések jelentek meg. Az új eljárásokban a strukturális és funkcionális információk egyszerre, egy időben rögzíthetőek. PET és a CT fúziója révén még pontosabban meghatározható a talált elváltozás anatómiai lokalizációja.
 Magyarországon az első ilyen PET-CT vizsgálatot a budapesti központ végezte 2005-ben. Ugyanilyen mérföldkő a 2006-ban létrejött második központ, amely a DEOEC Nukleáris Medicina Intézetének berkein belül működik.


A ScanoMed Orvosi, Diagnosztikai, Kutató és Oktató Kft. (korábbi nevén PET-CT Orvosi, Diagnosztikai Kft.) elsősorban csúcstechnológiájú PET-CT vizsgálatokat végez. Fővárosi egysége, a ScanoMed Budapest, onkológiai és neurológiai FDG PET-CT vizsgálatok elvégzésére specializálódott, míg a ScanoMed Debrecen, az ország egyik legnagyobb hagyományos nukleáris medicina központja, ahol egyedülállóan integrált diagnosztikai eljárásokkal: a konvencionális nukleáris medicina technikákkal, valamint a legújabb fejlesztésű hibrid képalkotó gépekkel áll a gyógyítás és megelőzés szolgálatában. A ScanoMed Debrecen fekvőbeteg részlegén ezen kívül rosszindulatú betegségek izotópterápiájára, valamint a nehezen kezelhető, gyulladásos ízületi betegségek kezelésére is lehetőség nyílik.
2007. január óta a ScanoMed tulajdonosa a világ 4. legjelentősebb képalkotó eszközgyártó cége, a MEDISO Kft.

 

A ScanoMed székhelye:


4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.


Telefon: +36 52 526030


Fax: +36 52 526032


info@scanomed.hu

www.scanomed.hu

diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés