Scanomed - Nukleráis medicina központok

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 
A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 
Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 
Köszönjük megértését és együttműködését!

 
2020.03.17.

Végtagi nyirokoedema

A végtagi lymphoedema a nyirokrendszeri pangás súlyosabb formája. A nyirokelvezetés károsodik, ami a nyiroknedv felszaporodását eredményezi a szövetek közötti térben.
Az érintett végtag megvastagszik, a kézfej és lábfej cipószerűen megduzzad, az ujjak kolbászszerűvé válnak, a bőr elvékonyodik.

Kellemetlen tünet a bőr feszülése, a mozgás korlátozottsága, a kar ügyetlenné válása. Súlyosabb esetben előfordulhat kisugárzó fájdalom, érzéskiesés az idegek nyomás alá kerülése miatt.

Végtagi oedema esetén jótékony hatású a végtag felpolcolása, rugalmas pólya viselése, gyógytorna, a duzzadt terület bőrének védelme, orvosi gyógyharisnya viselése.

 

DIAGNOSZTIKAI ELJÁRÁSOK:

Nyirokcsomó, nyirokút szcintigráfia, SPECT-CT

diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés