Scanomed - Nukleráis medicina központok

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 
A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 
Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 
Köszönjük megértését és együttműködését!

 
2020.03.17.

Szívkoszorúér betegségek

Az érintett páciensek koszorúerei (a szívizmot ellátó erek) elmeszesednek, beszűkülnek. A szűkült ér nem képes az általa ellátott szívizomterület számára elegendő oxigént szállítani. Az így kialakult oxigénellátási zavar lehet tünetmentes, de gyakran panaszokat, elsősorban jellegzetes mellkasi fájdalmat (angina pectoris) okoz.

 

Ischaemia (szívizom-infarktus)

A koszorúér betegség súlyos formája a szívizom-elhalással járó szívinfarktus. Az oxigénhiány okozhat továbbá szívelégtelenséget, szívritmus-zavarokat és hirtelen szívhalált is.

 

Okok

Magas koleszterin-, trigliceridszint, magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás, dohányzás, mozgáshiány. Férfiaknál gyakoribb.

 

Kezelése

Gyógyszeres kezelés, szívkatéterezés.

A terheléses és nyugalmi szívizom vizsgálattal feltérképezhetjük a szűkült ereket, a szívizom vérellátottságát, becsülhetjük a károsodás mértékét, visszafordíthatóságát.

 

DIAGNOSZTIKAI ELJÁRÁSOK:

Szívizom perfúziós vizsgálat

diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés