Scanomed - Nukleráis medicina központok

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 
A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 
Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 
Köszönjük megértését és együttműködését!

 
2020.03.17.

Májcirrhosis

A májcirrhosis különböző eredetű idült májbetegségek végstádiuma, melynek során a máj szerkezete károsodik és állományában kötőszöveti göbök alakulnak ki. Tünetei évek alatt fokozatosan alakulnak ki, ezt hosszú panaszmenets időszak előzheti meg.

Jellemző tünetei a viszketés, vénatágulatok, esetenként ezekből kiinduló vérzés, szabad hasűri folyadékgyülem, súlyos károsodás esetén kialakulhat veseelégtelenség, kóma. Eleinte csak gyengeség, étvágytalanság, epés panaszok jelentkeznek. Ha a májcirrhosis eredete a túlzott alkohol fogyasztás, akkor a tünetekhez a hasnyálmirigy működésének károsodása is társulhat.
A máj eleinte kézzel tapintható, megnagyobbodott, előrehaladott esetekben előfordulhat, hogy a máj összezsugorodik és ezért nem tapintható.

A májcirrhosis ábrázolódik statikus májszcintigráfián.

 

DIAGNOSZTIKAI ELJÁRÁSOK:

Statikus májszcintigráfia

diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés