Scanomed - Nukleráis medicina központok

Ünnepélyes keretek között is átadtuk Közép-Kelet–Európa első digitális PET - CT kameráját

Korábbi hírlevelünk egyikében már beszámoltunk Önöknek arról, hogy az elmúlt hónapokban jelentős beruházást hajtottunk végre annak érdekében, hogy a pácienseink PET-CT vizsgálatát egy világviszonylatban is egyedülálló minőségre emeljük. A beruházást, az új PET-CT kamera telepítését, továbbá központunk megújulását 2017 október 5-én sajtónyilvánosság előtt, a szakma képviselőinek meghívásával ünnepélyes keretek között is felavattuk. Központunk a közép-kelet–európai régió első digitális, kutatási szintű PET-CT kamerájával lett gazdagabb.

Az esemény jelentőségét az adja, hogy a világszínvonalú amerikai General Electric konszern Discovery MI PET-CT kamerája jelenleg a világ vezető „high-end” PET-CT készüléke, ami mostantól a ScanoMed jóvoltából Magyarországon is elérhetővé vált. A ScanoMed budapesti központja ezáltal kiemelkedően magas színvonalú PET-CT szolgáltatást tud nyújtani egy megújult modern klinikai környezetben.

A beruházás még nyáron vette kezdetét. 2017. júniusában a ScanoMed budapesti központjában megkezdődtek az átépítések, hogy megteremtődjenek a feltételek az új PET-CT kamera telepítéséhez. A beruházás eredményeképpen elmondható, hogy a telepítés sikeresen lezajlott, az eddigi tapasztalataink alapján elmondható, hogy az új PET-CT kamerával a betegvizsgálatok minőségét még az eddiginél is magasabb minőségi szintre tudtuk emelni azáltal, hogy a PET-CT vizsgálatok még pontosabbak és gyorsabbak lettek, közben pedig a betegek sugárterhelése jelentősen lecsökkent.

Az ünnepélyes átadón a ScanoMed dolgozói és a sajtó mellett a nukleáris medicina szakma képviselői, a kamera iránt érdeklődő szakemberek, meghívott onkológusok is részt vettek. Elsőként Dr. Garai Ildikó, a ScanoMed orvos igazgatója köszöntötte a vendégeket. Dr. Varga József, a Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság elnöke, a Nukleáris Medicina Szakmai Kollégiumi Tanács tagja beszédében kiemelte, hogy a nukleáris medicina a szakma talán legdinamikusabban fejlődő orvostudományi ága. A ScanoMed az ünnepség alkalmával megköszönte az együttműködést, a türelmet és a támogatást az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet vezetésének, ill. az itt dolgozó kollégáknak, és nem utolsó sorban a betegeiknek, hiszen egy ilyen volumenű beruházás rengeteg kellemetlenséggel járt, de a végeredmény tükrözi a bele fektetett erőfeszítéseket. Az idegtudományi intézet képviseletében Dr. Erőss Lóránd, a funkcionális idegsebészeti osztály vezetője beszélt a jelenlegi és jövőbeli együttműködési tervekről.

Az eseményen részt vett Joerg Bauer úr is, a GE Magyarország elnöke, aki Magyarország és a GE közös növekedését partneri együttműködés révén elősegítő stratégia kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős vezető. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy minden évben világszerte körülbelül 8 millió ember halálát okozza a rák, és hogy az Európai Uniós statisztikák alapján Európában Magyarország és Horvátország a vezető a daganatos megbetegedések halálozási arányát tekintve. Korai diagnózis gyakran jelentős mértékben megnöveli a túlélés esélyét, még akár teljes gyógyulással is járhat, továbbá nagymértékben csökkenti az egészségügyi rendszerre nehezedő pénzügyi terhet az előrehaladott állapotban felfedezett daganatos betegségekhez képest. „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ma itt láthatjuk az egyik legmodernebb fejlesztésű PETCT készülékünket, ebben a modern, rendkívül páciensközpontú nukleáris medicina központban. A GE Discovery MI PETCT legmodernebb készülék a Közép-Kelet-Európai régióban. A digitális detektor jobb felbontóképességet nyújt rövidebb szkennelési idő mellett. Ennek eredményeként a minimális vizsgálati idő teljes test esetén 20 percről 8 percre csökkent.” - nyilatkozta Joerg Bauer. Végezetül megköszönte a bizalmat és az együttműködést a ScanoMed-nek, hogy a GE Healthcare-t választották partnerüknek.

Az átadó ünnepség záró akkordjaként Dr. Szabó Péter, a ScanoMed budapesti központjának PET-CT részlegvezető főorvosa, nukleáris medicina szakorvos foglalta össze az eddigi tapasztalatokat és mutatott rá az új PET-CT kamera legfontosabb előnyeire. Beszédében kiemelte, hogy az új PET-CT készülék a világon egyedülálló módon, az első teljesen digitális, kutatási szintű PET-CT kamera típus, számos innovatív újítást tartalmaz hardveresen és szoftveresen egyaránt.

  • Az első hazai digitális kamera rekonstruáló képessége jelentősen meghaladja a jelenleg hazánkban működtetett valamennyi kameráét, és ezáltal a kamera felbontóképessége új dimenziót nyit az elváltozások felismerésében.
  • A kamera minden korábbinál jobb minőségű képet tud előállítani, miközben a betegeknek beadott radioaktív anyag mennyisége - a sugárterhelés – jelentősen csökkenthető, ugyanakkor a vizsgálati idő jelentősen lerövidül.

Az egészségbiztosító által finanszírozott vizsgálatok mellett, mint azt valószínűleg Önök is tudják, magánerős vizsgálatokat is végzünk, évről évre növekvő számban. Ennek az ára 250 ezer forint, az új kamera promóciójaként bejelentésre került az ünnepségünkön az is, hogy az év végéig akciós áron, 190 ezer forintért végezzük a PET-CT vizsgálatokat.

A kamera cserével együtt a ScanoMed budapesti központja is teljesen megújult, így az átadás egy megújult és megszépült modern klinikai környezetben zajlott. A megnyitó beszédek, kamera megtekintések és interjúk után hangulatos állófogadással koronáztuk meg az esemény.

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés