Scanomed - Nukleráis medicina központok

Az első hazai digitális kamera a Scanomed fővárosi központjában

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a ScanoMed Kft. az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztést hajtott végre, ami a pácienseink PET/CT vizsgálatának minőségét is jelentősen befolyásolja. Az új GE Discovery MI PET/CT kamera lehetőséget nyújt arra, hogy a páciensek sugárterhelése csökkenjen, ugyanis a vizsgálatokhoz kevesebb izotóp is elegendő. A vizsgálatok időtartama rövidebb, mivel az új kameránkkal gyorsabb a leképezés.

Az első hazai digitális kamera rekonstruáló képessége jelentősen meghaladja a jelenleg hazánkban működtetett valamennyi kameráét, és ezáltal a kamera felbontóképessége új dimenziót nyit az elváltozások detektálásában. Minden eddiginél jobb minőségű PET-CT képek nyerhetők vele, a kisebb elváltozások is megbízhatóbban detektálhatók. A digitális megoldás biztosítja, hogy a fém protézisek (fogtömések, csípő, térd, váll protézisek) mellett nagy biztonságú diagnosztikus lehetőséggel vizsgálhassuk az adott anatómiai régiót is.

A kamera cserével együtt budapesti központunk is teljesen megújult, pácienseink számára a világszínvonalú kamerához illő környezetet igyekeztünk biztosítani.

Bizonyára Ön előtt is ismeretes, hogy 2017. január 1-től az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) elnevezése Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőre (NEAK) változott.

A PET/CT várólista kezelését az Országos Vérellátó Szolgálattól áthelyezték a NEAK-hoz. Az új felelősségi körnek megfelelően 2017. július 1-től a várólista kezelő software is megváltozott. Az új rendszerben a kezelő orvos és a kórház saját onkoteam-je teheti várólistára az esetek nagy részét anélkül, hogy bármi egyéb teendő lenne vele. A többi esetben speciális eljárásrend alapján születik a jóváhagyás.

A NEAK programja szerint a beküldő orvos a PET/CT szolgáltatók közül bármelyikhez küldheti betegét, de alapelvként a software a beteg lakhelye szerint területi ellátási kötelezettséggel rendelkező szolgáltatót jelöli ki. Ennek módosítására természetesen van lehetőség, de a NEAK tájékoztatása szerint a változtatást indokolni kell.

Az alábbi keresőben Ön könnyen megtalálja, hogy területileg hol jogosult az ellátásra, látogasson el honlapunkra: http://www.petct.hu/terueleti-ellatasi-koetelezettseg-tek?view=petct

A fentiek alapján reméljük, hogy az új kamera adta lehetőségekkel a legmagasabb színvonalon és kényelmes körülmények között tudjuk biztosítani a daganatos betegek számára a gyógyulás esélyét!

 • Az eszkimók titka a dermesztő hidegben

  Bizonyára sokan gondoljuk úgy, hogy az eszkimók rendkívül sokat tudnak a hidegről, hiszen már ősidők óta laknak az északi sarkkörön túl, hóban és fagyban. Ezt nem csak elmondhatják magukról, de jelentős különbségek fedezhetők fel a génjeikben is.

 • Az újévi fogadalmak sikerének titkai

  Az újévi fogadalmakról már esett szó általunk, hiszen decemberi Facebook játékunk is a leggyakoribb újévi fogadalmakról szólt. Most azonban szeretnénk kicsit a fogadalmak megvalósításához szükséges pszichológiai tényezőkről is néhány szót ejteni.

 • Bölcs gondolatok a lelki béke megőrzéséhez az ünnepek alatt

  A karácsony és a szilveszter közeledtével egyre nyugodtabbnak, egyre kipihentebbnek kellene lennünk elméletileg. Ehhez képest sokszor azt tapasztaljuk, hogy a feszültség minden nappal nő bennünk, ha pedig a teendőink listájáról lehúzunk egy tételt, azonnal odaírhatunk három újat.

 • A téli hidratáció fontossága

  A száraz bőr különös odafigyelést, fokozott gondoskodást igényel különösen télen. A hideg és a meleg gyors váltakozása, illetve az általánosan alacsony páratartalom megterhelőbb, mint gondolnánk!

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés